Sunday 19 October 2014

At score TEGNESERIEALBUMS på biblo


I mandags tog jeg en gasmaske på og drog afsted mod the cursed earth (dvs. Korsør - en by der nærmest minder om noget fra en italiensk Mad Max-efterligning, som Bruno Mattei aldrig fik lavet). Årsag: en bibliotekar på mit lokale biblo havde givet mig et tip om, at skodbyen ville køre et bogsalg hele ugen. Det gjorde de sådan set også på mit eget biblo, men forskellen var, at i Korsør ville der også være salg af gamle tegneseriealbums! Af underlige grunde havde man valgt at sende alle tegneserierne fra Slagelse bibliotek ned til den slagge, som de lokale kalder en "by".

Jeg valgte at risikere liv og lemmer (der lever ulve og rabisbefængte vildhunde med ebola i Korsørs gader!) og steg på bussen ved halv firtiden. Hvad gør man ikke for at score nogle gamle tegneserier. Nå, men da jeg ankom, havde jeg forberedt mig mentalt på grangiveligvis at skulle skubbe små børn og dumme teenagere væk fra de rare sager ... helt og aldeles ganske unødvendig forberedelse. Der var sat'me ikke et øje!! Jeg var den eneste, der gad kigge på tegneseriealbums. Hvad fanden er der galt med folk nuomstunder!!

Der var et par andre, der kiggede på bøger (dem uden billeder!) og en enkelt gubbe studerede CD-kasserne. Jeg langede straks til mig fra fadet og greb fat is fede ting som Vakse Viggo-albums i hardcover, en tyk dansk udgave af Love & Rockets, et par Sjarley-albums og meget mere. Bl.a. fem albums (se foto) i serien "De dødes ø". Nogle af albummerne i original softcover-bind var ret slidte, men jeg må indrømme, at når det kommer til exrental... jeg mener tidligere udlånseksemplarer, så har jeg ikke noget mod, at de ser lidt smadrede ud. Det giver en speciel forfaldsæstetik, som jeg rent faktisk godt kan lide (men, jo, ellers er jeg skam samler med stort S. Man åbner vel for fa'n ikke sine albums og blade i en vinkel på mere end 45 grader!!). Omvendt var Vakse Viggo-albummerne alle fra bibliotekets Magasin-afdeling og stod som flunkende nye! Og en del af de andre albums var også praktisk talt i næsten mint condition. Sjarley-albummerne udkom for mere end 30 år siden, men så alligevel mega-flotte ud.

Albummerne kostede fem (5!!!) kroner stykket. Jeg snuppede 30 og også 30 CD'er (også til en femmer stykket!). Til gengæld glemte jeg mine skide læsebriller på bibliotekarens bord og det pissede bare ned, da jeg sku' hjem, men hva' fa'en, med sådan en fangst er det til at leve med!